Huawei is een Chinese multinational die er haar missie van heeft gemaakt om verschillende systemen financieel toegankelijker te maken voor de massa. Dit geldt in het bijzonder voor smartphones en tablets. In het assortiment van Huawei zijn een groot aantal verschillende systemen terug te vinden die voor een zeer scherpe kostprijs in huis kunnen worden gehaald. Ondanks de lage aankoopprijs bieden deze toestellen voor ieder wat wils. Dit bovendien niet alleen voor particuliere gebruikers, maar zelfs ook voor zakelijke klanten.

Geschiedenis van Huawei
Het was een voormalige ingenieur van het Chinese Volksleger welke aan de basis ligt van het ontstaan van het bedrijf Huawei. Het was immers 'Ren Zhengfei' die er voor koos om het bedrijf in het jaar 1987 op te richten. Hij richtte de onderneming eigenlijk in eerste instantie op om er bedrijfstelefooncentrales mee te maken. In eerste instantie werd er voor gekozen om deze systemen vooral vanuit Hong Kong te verkopen. Het duurde evenwel niet lang voordat Huawei wist uit te groeien tot een dominante speler in China en vervolgens ook op de wereldmarkt. Niet voor niets is Huawei tegenwoordig dan ook één van de belangrijkste leveranciers van telecommunicatienetwerken op deze planeet.

Daar waar Huawei zich in eerste instantie vooral besloot te richten op zakelijke klanten is daar op een zeker ogenblik toch verandering in gekomen. Het bedrijf besloot dan ook verschillende systemen te lanceren die waren bedoeld voor de consumentenmarkt. Het ging hierbij in eerste instantie om smartphones en tablets. In het jaar 2015 werden er door het bedrijf wereldwijd voor het eerst meer dan 100 miljoen smartphones verkocht. Daarmee is Huawei uitgegroeid tot de derde belangrijkste (en grootste) aanbieder op de wereldmarkt. Niet voor niets is de onderneming dan ook op moment van schrijven reeds actief in meer dan 170 landen.

De tablets van Huawei
De tablets van Huawei kunnen, afhankelijk van het gekozen exemplaar, gebruikmaken van Android of van het Windows besturingssysteem. Sterker nog, op een bepaald ogenblik zou het bedrijf met het idee hebben gespeeld om een toestel uit te brengen met beide besturingssystemen. Dat idee werd echter al snel afgeschoten door Microsoft. Huawei staat er om bekend tablets uit te brengen die voldoen aan alle actuele eisen van gebruikers en die bovendien ook nog eens over een uitbreidbaar geheugen beschikken. Daarnaast hanteert het bedrijf een stevige lagekostenstrategie. Haar tablets en smartphones worden dan ook steeds tegen een zeer scherpe prijs op de markt gelanceerd.

Bekijk alle tablets van Huawei