Apple is door de jaren heen uitgegroeid tot één van 's werelds belangrijkste en grootste elektronicabedrijven. In eerste instantie waren het vooral de Apple Macintosh-computers die er voor zorgden dat Apple de nodige bekendheid wist te verwerven. Door de jaren heen is haar assortiment met systemen echter danig uitgebreid. Onder meer de Apple iPod is reeds vele jaren één van de populairste MP3-spelers op de markt. Sinds de lancering van de Apple iPad heeft de Amerikaanse elektronicagigant ook de tabletwereld weten te veroveren. Apple vormt met haar mobiele systemen de belangrijkste concurrent van Samsung.

Geschiedenis van Apple
Apple Inc. is opgericht op 1 april 1976. De oorspronkelijke naam van het bedrijf was toen 'Apple Computer Inc'. De onderneming werd opgericht door drie personen, zijnde Steve Jobs, Steve Wozniak evenals Ronald Wayne. Het merk werd pas echt bekend aan het einde van de jaren 70. De Apple II die toen op de markt werd gebracht was immers één van de eerste succesvolle personal computers ter wereld. Menig aantal experts zijn het er over eens dat deze personal computer een cruciale rol heeft gespeeld in de opkomst van de PC-markt. Eén van de meest opvallende aandeelhouders van Apple is ongetwijfeld concurrent Microsoft.

Eén van de belangrijkste successen heeft Apple misschien enigszins verrassend weten te behalen met haar eigen MP3-speler, namelijk de 'iPod'. De iPod Classic was de eerste in de iPod familie en kenmerkte zich niet alleen door het ronddraaiende element, maar ook door de aanzienlijke opslagcapaciteit. Zo kon er worden gekozen voor een opslagcapaciteit tot wel 160 GB. Ook de iPod Nano, de iPod Shuffle en de iPod Touch deden het uitstekend. De opkomst van de zogenaamde 'tablets' zorgde er al snel voor dat Apple ook hier interesse in vertoonde. De tablets van Apple staan tegenwoordig bekend als één van de beste op de markt.

De tablets van Apple Het was Steve Jobs (één van de oorspronkelijke oprichters van Apple) die op 27 januari 2010 de eerste iPad voorstelde aan de wereld. Het betrof een tablet-pc voorzien van een multi-touchscreen. De eerste iPad beschikte over een schermgrootte van 9,7" en werd voorzien van een 1 GHZ-processor die door Apple zelf was ontwikkeld. Op 3 april van dat jaar verscheen de tablet voor het eerst op de Nederlandse markt. Ze beschikte over een opslagcapaciteit van 16, 32 en 64 GB. Sinds de lancering van de eerste iPad zijn er heel wat nieuwe modellen op de markt verschenen. Zo is er bijvoorbeeld de kleinere iPad Mini, maar ook de iPad Pro. De eerste professionele versie van de Apple tablet werd aangekondigd op 9 september 2015.

Bekijk hier de tablets van Apple:
Apple iPad Mini - Handig om onderweg te gebruiken.
Apple iPad Pro - Handig voor de veeleisende gebruiker van een tablet.
Apple iPad - De 'normale' reeks tablets die tussen de Mini en de Pro inzitten.

Bekijk alle tablets van Apple