Samsung is niet alleen één van de bekendste, maar ook grootste elektronicaconcerns van de wereld. Binnen deze onderneming (welke deel uitmaakt van de Samsung Group) zijn er verschillende bedrijfsonderdelen terug te vinden. Zo is er de divisie 'Digital Media'. Deze divisie bestaat onder meer uit plasmatelevisies evenals laptops, dvd-spelers en laserprinters. Een ander populair bedrijfsonderdeel is 'Telecommunication Network'. Hier vallen niet alleen de smartphones en smartwatches van het bedrijf onder, maar ook de verschillende tablets die ze op de markt heeft gebracht. Verschillende van de systemen van Samsung hebben door de jaren heen een ongelofelijke schare fans achter zich weten te verzamelen.

Geschiedenis van Samsung
De Samsung Group is een onderneming die reeds over een zeer aanzienlijke geschiedenis beschikt. Voor de oprichting van de Samsung Group moeten we dan ook alweer terug in de tijd naar het jaar 1938. De oprichting van de onderneming gebeurde door Lee Byung-Chull. Er werd voor gekozen om de dochteronderneming 'Samsung Electronics' te vestigen in de Zuid-Koreaanse stad 'Daegu'. Door de jaren heen is de merknaam 'Samsung' stelselmatig waardevoller geworden. Op moment van schrijven is ze dan ook terug te vinden op de lijst met de 20 meest waardevolle merknamen ter wereld.

Een niet onbelangrijke reden die aan de basis ligt van de populariteit van Samsung is terug te vinden in het feit dat ze er voor heeft gekozen om haar activiteiten te spreiden over verschillende marktsegmenten. Niet alleen in de woonkamer en in de keuken, maar zelfs ook in zakelijke omgevingen is het merk talrijk aanwezig. Het ruime productaanbod heeft er gecombineerd met de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor gezorgd dat Samsung door de jaren heen eigenlijk alleen maar verder aan populariteit heeft gewonnen.

De tablets van Samsung
Eén van de belangrijkste divisies van het bedrijf Samsung is ongetwijfeld de 'Telecommunication Network' divisie. Hier vallen verschillende producten onder die door de jaren heen steeds belangrijker zijn geworden voor het merk. Denk op dit vlak niet alleen aan de populaire smartphones van het merk, maar ook aan de tablets van Samsung. De Samsung Galaxy Tab toestellen staan er dan ook om bekend erg veelzijdig te zijn. Bovendien zijn er heel wat verschillende modellen die aangekocht kunnen worden. Op deze manier is er voor iedereen een Samsung tablet naar wens verkrijgbaar.

De kwaliteit en veelzijdigheid van de Samsung tablets zijn twee kenmerken die er voor hebben gezorgd dat de Samsung Tab versies zijn uitgegroeid tot de belangrijkste concurrenten voor met name de iPad van Apple. In tegenstelling tot Apple maakt Samsung voor haar tablets gebruik van het Android besturingssysteem. Bovendien is het zo dat Samsung tablets uiteraard doorgaans wel de mogelijkheid bieden om de opslagcapaciteit uit te breiden, bijvoorbeeld door middel van een SD-card.

Bekijk alle tablets van Samsung