Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen maken tegenwoordig gretig gebruik van tablets. De populariteit van tablets bij kinderen is zelfs zo groot dat verschillende fabrikanten er voor hebben gekozen om een speciaal systeem voor de jonge doelgroep uit te brengen. Eén van de bekendste namen op dit vlak is 'Kurio'. Dit merk van kindertablets werd in het leven geroepen door de bedrijven 'CIDE Group' en 'CronLab'. De samenwerking tussen deze twee ondernemingen heeft geleid tot de introductie van één van de meest bijzondere kindertablets op de markt. In het bijzonder de solide ouderlijk toezicht technologie heeft er voor gezorgd dat menig aantal ouders hun kind in alle comfort en veiligheid met deze tablet laten werken.

Geschiedenis
Het belangrijkste bedrijf achter de 'Kurio' tablet is 'CronLab'. Dit bedrijf werd opgericht in Gothenburg in Zweden in het jaar 2009. Haar hoofdzetel is echter gevestigd in de Engelse hoofdstad Londen. Het aanbod aan diensten en systemen van CronLab bestaat uit meer dan uitsluitend de Kurio tablet. Zo staat het bedrijf er eveneens om bekend spam filtering technologieën te hebben ontwikkeld.

De productie van de Kurio tablet is niet uitsluitend een verwezenlijking van CronLab. De onderneming sloeg daarvoor namelijk de handen in elkaar met de 'CIDE Group'. Zij ontwikkelden samen een tablet speciaal voor kinderen die in verschillende landen op de markt is gebracht. Het gaat hierbij niet alleen om België en Nederland, maar ook om Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk. Later werden ook andere landen zoals Bulgarije en Roemenië aan dit lijstje toegevoegd.

De tablets van Kurio
De tablets van Kurio die op de markt zijn verschenen staan er om bekend één van de betere kindertablets te zijn. Dat is niet alleen te wijten aan het gebruiksvriendelijke besturingssysteem waar gebruik van wordt gemaakt. Daarnaast staan de tablets er immers om bekend over een uitstekende 'parental control' technologie te beschikken. Hierdoor kunnen ouders precies instellen wat hun kind wel en niet met de tablet kan doen. Op deze manier weet een Kurio tablet zich dus te onderscheiden ten opzichte van andere tablets op de markt.

De Kurio tablets zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Niet alleen zijn er modellen met verschillende opslagcapaciteiten beschikbaar, daarnaast is er ook sprake van een verschillende schermgrootte. Zo kan er bijvoorbeeld worden gekozen voor een beeldscherm van 7 of 10,1 inch. Uiteraard spreekt het voor zich dat een Kurio tablet ook kan worden aangekocht in verschillende (vaak zeer opvallende) kleuren.

Bekijk alle tablets van Kurio